欢迎光临中国科学院心理研究所!
» 您的位置:首页 > 其它功能 > 近期学术活动
日期: 2013/08/14

题目:Cooperation in a competitive world

时间:8月16日(周五)上午10:00-12:00

地点:南楼4层会议室

Summary:

Why should you help a competitor? Why should you contribute to a public good if free-riders can take advantage of your generosity? At the Program for Evolutionary Dynamics at Harvard University, we study mechanisms that help promote cooperative behaviour in human interactions. In this presentation, I will share highlights from our

own work as well as a body of theoretical and experimental literature (focusing primarily on the latter). This talk is also aimed at stimulating and generating ideas for future work and collaborative projects between the Institute of Psychology and the Program for Evolutionary Dynamics.

哈佛大学进化动力学实验室(Program for Evolutionary Dynamics, Harvard University)一个重要研究方向是采用多学科交叉(心理学、经济学、生物、数学,计算机、政治科学……)的方法探讨人类的合作、亲社会、利他行为,许多都是在Nature, Science, PNAS, JEP等顶尖期刊上发表。其网站上列出了许多已经发表的论文,如有兴趣可以下载。

For more information about the Program for Evolutionary Dynamics: www.ped.fas.harvard.edu

Oliver Hauser is a PhD student of Program for Evolutionary Dynamics, Harvard University. He is working on the intersection of theory and experiment on *decision-making*. He is specifically interested in *co-operation*, and mechanisms that help us understand how to foster collaboration and team work in organisations.

For more information about the speaker Oliver Hauser:www.hauseroliver.com

Oliver Hauser来访的主要目的是增进彼此了解,并寻求后期的合作机会。讲座采用交流的方式,Oliver先用45分钟左右介绍他本人以及其机构的研究背景,以及最新的工作进展。然后有老师或同学愿意,也可以简短介绍自己的工作。之后大家自由讨论以初步明确后续合作的方向。会议总时间控制在2小时以内。如果有兴趣,还可以会后细谈。

版权所有:中国科学院心理研究所 备案编号:京ICP备10049795 京公网安备110402500018号
地址:北京市朝阳区林萃路16号院 邮编:100101 电话:(86-10)64879520
Email:webmaster@psych.ac.cn